10 λεπτά για υπέροχα, γυμνασμένα χέρια? Ναι παρακαλώ!


Ίσως τα χέρια να μην είναι η περιοχή που εστιάζουν οι γυναίκες όταν σκέφτονται τη γυμναστική τους. Αλλά είναι αλήθεια πως το να γυμνάζεις αρμονικά το σώμα σου μπορεί να έχει πολλά οφέλη και στην καθημερινότητά σου. Γι αυτό και εμείς σας βρήκαμε το ιδανικό 10λεπτο workout που θα γυμνάσει τα χέρια σου, με 2 μόνο βαράκια (κιλά της επιλογής σου)!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, κι αυτό είναι τα 3 οφέλη του να γυμνάζεις ΚΑΙ το πάνω μέρος του κορμιού σου (ναι, είμαστε γυναίκες, το ξέρω, δεν στοχεύουμε συνήθως εκεί!) Μάθε γιατί πρέπει να στοχεύσεις λοιπόν ΚΑΙ ΕΚΕΙ!

1. Η σταδιακή αύξηση της δύναμης στο πάνω μέρος του σώματός σου, αυτομάτως θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα είδη εκγύμνασης που θα επιλέξεις, ακόμη και σε αυτά που εστιάζουν σε άλλα μέρη του σώματός σου. Απο το κολύμπι ως το τρέξιμο και απο το tennis ως τη yoga, τα δυνατότερα άκρα -και συγκεκριμένα τα χέρια- προσφέρουν μια ισορροπία στο σώμα που ενισχύουν την αντοχή και σε διευκολύνουν σε πολλές, ακόμη, ασκήσεις.

2. Η ενδυνάμωση των χεριών, μπορεί να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιακή ένωση. Επιπλέον η προπόνηση ενδυνάμωσης μπορεί να οφελήσει την πυκνότητα των οστών και ειδικότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες.

3. Τέλος, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στις ασκήσεις χεριών, αφού μπορείς να γυμνάσεις την περιοχή αυτή με τον minimum ή ακόμη και με καθόλου εξοπλισμό, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο, είτε ακόμη και στις διακοπές σου.

Υπάρχουν τρείς βασικοί μύες στα χέρια. Ο δικέφαλος, τρικέφαλος, και ο δελτοειδής. Αν θες να ξεκινήσεις άμεσα τη γράμμωση των χεριών σου και να επωφεληθείς από την ενδυνάμωση του κορμού και των άνω άκρων, μπορείς να δοκιμάσεις το 10λεπτο workout που συστήνει η αγαπημένη μας Youtuber και Fitness Trainer, Maddie, γνωστή για το κανάλι της MadFit.

Εμείς σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.